Food & Wine

From good land to good food. The farming heritage of the Fermano area is expressed in the different aromas and tastes of the cooking of the territory: the salumi, for example the ciauscolo or the lonza, the fresh pasta like the maccheroncini of Campofilone, the typical local dishes, from vincisgrassi to the fish brodetto, and the traditional desserts like “lu serpe” and “lu fristingu”. The passion for good food and natural products has always brought together the inhabitants of the Marca Fermana territory.

Tipicità & Archeologia

L’appuntamento autunnale tra tipicità e archeologia a Monte Rinaldo.

11/11/2021
Diamanti a Tavola - 24^ edizione

Fiera del tartufo bianco pregiato dei Monti Sibillini

29/10/2021
A Pedaso si festeggia la cozza

Cinquantacinquesima edizione della Sagra Nazionale delle Cozze, un MARE di COZZE si riversa nella PICCOLA CITTADINA di PEDASO

12/08/2021
Food and Drink excellencies

The king of the beasts is most certainly the pig: locally the saying goes “nothing goes to waste” from him; amongst the ‘anti-pasti’ (= hors d’oeuvres) you can taste the famous ciabuscolo, the lonza, the fegatelli or fegatini (liver salame), the coppa, the sausages and other types of salame.

11/01/2021
Festival del Salmone affumicato

10^ edizione del Festival del salmone affumicato a Monteleone di Fermo.

02/09/2020
Sant'Antonio Abate e

"Panette" e benedizione degli animali, questi sono gli elementi tradizionali della festa di Sant’Antonio Abate che si festeggia ogni anno il 17 gennaio.

14/01/2020
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Places of Interest
P.zza Piccolomini, 3
63900 Fermo (FM)
Italia
Contrada Cugnolo, 19
63900 Fermo (FM)
Italia
Via Montone, 13
63900 Fermo (FM)
Italia
Via Vecchia Pompeiana, 1
63900 Fermo (FM)
Italia
Itineraries

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